<<Back

Sommarsoaré på Ullarp 3:8
Mat, Lyrik och Musik.

Här är bilderna från föreställningen och här är bilderna på publiken.

Lördagen 11 juli, 2009 kl. 19.00

Plats: Ullarp 3:8, Liarumsvägen 87, (7 km från Tollarp 6 km från Linderöd)

Pris: Maten, beroende på hur mycket man äter. Underhållningen betalas efter era förväntningar.

 

Marika B Lagercrantz bjuder på Svensk naturlyrik och Peter Bergared tar oss med in i de judiska skrönornas värld.
Allt ledsagat av musik från Linderödsåsen till Odessa, av Gunnar Jansson och Stefan Edenborg.
Denna kulturella anrättning avnjuts bäst med Anita Ziemes Skånska munsbitar.

I vintras när är vi satt och tittade ut genom fönstret tyckte vi att vår lilla trädgård nästan såg ut som en amfiteater och fick då idén till ett arrangemang. Så när våra vänner Marika och Peter hälsade på bestämde vi oss för att testa idén. Till saken hör också att vi blev inbjudna till en HemmaHosFestival där man hade ett helt festivalprogram i en lägenhet och då tänkte vi att kan dom så kan vi.

Vi bjuder på lyrik, teater, musik och mat. Marika har ett sommarprogram med lyrik, som vi får höra delar av. Peter, som också är skådespelare, ska framföra några judiska skrönor. Det finns ju en rik berättartradition att ösa ur så det ska bli spännande.

Stefan och Gunnar har inlett ett samarbete där den gemensamma nämnaren är folkmusik från Skåne. I den rika låtskatten hittar vi låtar som väl passar in i ett lyriktema. Vackra melodier och hetsiga polskor med ursprung i den skånska allmogens vardag kompletterar bilden av vår skånska natur.

Steget från den skånska musiken till den judiska är inte så långt som man kanske skulle kunna tro. Det finns både ett rytmiskt och ett melodiskt släktskap, som vi ska få prov på.

Denna andliga spis måste naturligtvis kompletteras med den lekamlig spis. Anita som nu under flera år etablerat sig som en av Skånes mest originella kockar och matkreatörer ska bjuda på några riktigt läckra smakprov på vad den skånska naturen kan erbjuda. Det blir lyriska smaker i spännande kombinationer i harmoni med naturen.

 

Hjärtligt välkomna

Anita Zieme

Stefan Edenborg