Gerda Maria, historia och data

 

Tekniska fakta

Längd:

9 m 
Bredd: 3 m 
Djupgående: 1,2 m 
Motor: Volvo Penta MD 21 (75 hp)
Diesel: c:a 350 l i två bränsletankar och en dagtank
Skrov: Mahogny på limmade ekspant
Däck: Teak
Septitank 125 l
Ballast 1 ton bly
Värme Reflexkamin vattenburen värme
   

Historia

Internet är ett fantastiskt medium, från att inte ha vetat speciellt mycket om båten har vi tack vare denna sida fått reda på Gerda Marias tidiga historia.

Hon är byggd utanför Härnösand av snickaren och båtbyggaren Wille Karlström. Som efter ett långt liv som seglare bestämde sig vid 58 års ålder att bygga sig en motorbåt.

Wille hade lärt båtbyggarkonsten inom marinen där han var inkallad som båtbyggare under kriget.

Han valde ett tradiotionellt tillvägagångssätt, en halvmodell tillverkades som han sedan "skivade" och la ut på ett millimeterpapper. På så sätt kunde han göra en skalenlig ritning på båtens konturer.

Virket valdes med omsorg hos en firma som imorterade ädelträ i Stockholm. Det var sonen som fick förtroendet att tillsammans med andra norrländska båtbyggare göra urvalet.

I det oeldade båthus som hon blev till fanns ett litet fönster. Under byggtiden när solen stekte som värst uppstod en spricka på barbords låring. Denna spricka lagades innan sjösättningen med en nåtlist.

Willes bror som var smed konstruerade styrningen. En enkel och robust konstruktion som består av en rak axel och ett snäckdrev från en bil.

Först utrustades hon med en Volvo B 20 som gick på bensin och fotogen, men 1976 monterades en Volvo Penta MD 21 in. Den motorn sitter kvar i dag och efter en renovering av dieselpumpen så går den som en klocka.

Ursprungligen hade hon inte någon rigg utan bara en kortare mast mest som prydnad.

1978 såldes hon till en person i Kramfors och gick några år på Ångermanälven och Höga Kusten.

Sedan kom hon till Stockholm. Vad som hände där vet jag inget om ännu men den delen av historien kanske jag snubblar på vid ett senare tillfälle.

2004 köpte vi henne av Hans Broberg på Björknäs Varv i Stockholm. Då hade hon legat på land i c:a sex år och en omfattande renovering var påbörjad. Vi fick henne renskrapad och lackad två gånger på skrovet, trären på doghouset och ett nytt ett nytt doghousetak. Vi fick tillverka styrbords taklucka och laga rufftaket bl.a.

I sommar ska vi fixa till en provisorisk rigg bara för att lära oss hor hon fungerar med segel. På sikt måste vi nog tillverka en ny rigg som är anpassad till båtens förutsättningar. Vi har fått flera tips, bl.a. längre mast, mesanmast och peke. Vi får se!

Stefan och Anita sommaren 2005