Båtliv

 

Båtliv och sportfiske tycker jag är ett skönt sätt att vara ute i naturen. Bor man vid Hanöbukten är båtlivet varierande, små dagsturer till pärlor som Sölvesborg och Åhus där man kan köpa glass och fika. Eller bara promenera i de medeltida stadskärnorna. Jodå, Åhus hade stadsprivilegier innan Kristianstad grundades.

Blekinges östra skärgård når man på tre till fyra timmar med en marschfart på sex till åtta knop.

För att inte tala om alla fiskemöjligheterna, gäddfiske kring stränderna, trolling efter lax och öring och det alltid lika trevliga toskfisket några sjömil ut. Visst är tosken hotad, men en eller annan torsk till middagen påverkar inte beståndet.

Även om havet alltid är inom räckhåll var man är befinner sig i Skåne, vill man ändå kunna tillbringa mer tid med kluckandet inom hörhåll. Vill eller kan man inte skaffa sig en sommarstuga vid havet återstår bara ett alternativ, att skaffa en större båt. Hösten 2004 tog vi steget och skaffade utsjökryssaer, motorseglaren Gerda Maria. Mycket trä, generösa utrymmen och hel del pyssel.

Vår båt Gerda Maria ska vi lära känna nu i sommar och med henne kommer vi att öka vår aktionsradie och planerar att åka till Bornholm och kanske Gotland.

Snipan har ny ägare, vi kommer att sakna henne fast vi kan minnas sommaren 2004, ett minne som vi gärna delar med oss av.