Ekologiska gröna teer

 

Alpine Lung Ching

Ett ekologiskt odlat grönt te som kommer från Zhejiangprovinsen i Kina.Det har något längre smala och krusiga blad och ger ett te med klar gröngul färg. Frisk smak med viss sötma och doft av nyslaget gräs.

Golden Sunrise
När denna teboll öppnar sig så slår en bukett av förtjusande gula åkerringblommor ut. Teet är ett grönt te, milt och med lätt blommig smak.

Snowing Osmanthus
Ur denna skickligt knutna teboll öppnar sig en vacker orange lilja och pyttesmå osmanthusblommor börjar "snöa" upp ur bollen till ytan för att så småningom sakta segla ner och lägga sig på botten. Det ser ut som det snöar i glaset! Teet är ett vitt te som fått smak av osmathusblommorna. Smaken är distinkt men mjuk, något söt och blommig.

Iron Buddha Select
Ett te från Fujianprovinsen i Kina. Det har fermenterats 50%, dvs man har avbrutit jäsningsprocessen efter halva tiden. Stora blad på kvist har rullats ihop till små täta knyten. Teet har en bärnstensgul färg och smakar lite halvgrönt, fyllig och finstämd smak men betydligt kraftfullare än de rent gröna teerna.

White Silver Needles
White Silver Needles är ett av de exklusivaste teer man kan hitta i världen. Det kommer från Fujianprovinsen i Kina. Till detta te plockas enbart bladknopparna. Dessa bladknoppar är spetsiga och silvrigt ludna på utsidan och ger ett klart, ljust olivgrönt te. Det är mycket mjukt, runt och aningen nötaktigt sött i smaken. En riktig raritet med fantastisk smak

Dessa teer kan man läsa mer om och beställa på www.gronateimporten.se

Toppen av sidan

 

 

<<back<<